Nieuws

Wandelen, fietsen, in de omgevingvredenborkenniederlandebocholt2

Klik op de knop informatie!


Winterswijk en omgeving

Natuurgebied “de Leemputten”

In het natuurgebied de Leemputten werd vroeger leem afgegraven. Tegenwoordig heeft de natuur dit gebied weer in haar greep. Voor onze kleine gasten bevindt zich in het natuurgebied een kinderboerderij.

Openingstijden:  
Pasen tot en met 31 mei: 13:00 uur-18:00 uur. Maandags gesloten.
Juni, juli en augustus: 10:00 uur-18:00 uur.
September: 13:00 uur-18:00 uur. Alleen in het weekend geopend.
   

Meer informatie over het gebied vindt u op onderstaande website.

Mallumse molen
De Mallumse molen is een prachtige, oude molen in de Achterhoek.
Meer informatie over de molen vindt u op onderstaande website.

Museumboerderij Erve Kots

Tot aan het jaar 1936 was Erve Kots een boerderij onder de hoede van de familie Kots. De erfgenamen veranderde het erf in een museum, dat op een ontspannende manier u een blik gunt in het boerenleven van de achterhoek. Erve Kots bezit een eigen brouwerij voor de liefhebbers die na de rondleiding zin hebben in een glas bier hebben gekregen. Ook voor een rijkelijk belegde pannenkoek kunt u bij Erve Kots terecht.

Openingstijden:  
Maandag tot en met zondag: 10:00 uur - 20:00 uur of op afspraak.
Warme keuken: vanaf 12:00 uur.
Museum: 10:00-17:00 uur.
   

Meer informatie over het gebied vindt u op onderstaande website.

Kaasboerderij Weenink - Boerengolf

Op deze kaasboerderij kunt u zien hoe een stuk kaas gemaakt wordt en er worden u verschillende soorten kaas aangeboden. Tevens exploiteert de kaasboerderij het ‘boerengolfen’, waarbij de spelers met een voetbal en golfclub (met klomp) door enkele weilanden en tussen de koeien een partijtje boerengolf kunnen spelen.

Openingstijden:  
Maandag tot en met zaterdag: 9:00-13:30 uur en 13:30-18:00 uur.
Feestdagen: tot 18:30 uur.
Zondagen: 13:30-18:00 uur.
   

Meer informatie over deze kaasboerderij vindt op onderstaande website.

 

up van de kaart


 

Bocholt en omgeving

Kasteel Anholt
DDeze schilderachtige omgeving wordt door meerdere Baroktuinen en een groot plantsoen gekenmerkt. Als onderdeel van de wederopbouw van de burcht die in 1945 voor 70% werd vernietigd, kreeg de hoofdburcht een museale bestemming. In de loop der tijd ontstond er museum met een bibliotheek en het archief van de vorst op een tentoonstellingsruimte van zo’n 1.500m2 Tussen 1892 en 1900 liet vorst Leopold ten zuidwesten van het kasteel een park aanleggen, die het karakter van rotsen en stenen moest hebben. In dit park bevindt zich zowel een dierentuin als ook een golfplaats.

Meer informatie over het kasteel vindt u op onderstaande website.
www.schloss-anholt.de

Textielmuseum Bocholt
In deze fabriek, die nu als museum functioneert, bevinden zich nog alle machinerieën die nodig zijn voor de productie van textiel. Alle werkzaamheden die zich in een textielfabriek tussen 1900 en 1960 afspelen, zijn te bezichtigen.

Meer informatie over dit museum vindt u op onderstaande website.
www.textilmuseum.de

Shoppen bij Arkaden
Dit winkelcentrum in Bocholt is meer dan 300 meter lang en is voor het grootste gedeelte overdekt met glas. De winkels in deze winkelstraat zijn dagelijks van 9:30 uur tot 20:00 uur geopend. Op de zaterdagen sluiten de winkels om 18:00 uur.

Meer informatie vindt u op onderstaande website.
www.arkaden-bocholt.de

up van de kaartBorken en omgeving

Forellenvijvers Wolter

Ontspanning kunt u in een groene omgeving vinden bij de forellenvijvers van Wolter. Koffiedrinken, vissen, pijl en boogschieten en wandelen zijn er allemaal mogelijk. Er wordt huisgemaakte taart geserveerd, net als de dagelijks fris gerookte forellen.

Meer informatie vindt u op onderstaande website:
www.gestuet-forellenhof.de

Dierentuin bij kasteel Raesfeld.
Deze dierentuin werd in het midden van de zeventiende eeuw opgericht en is één van de oudste en best behouden Renaissancistische dierentuinen van Duitsland. De dierentuin is geheel in oude stijl behouden, wat het extra bijzonder maakt.

Meer informatie vindt u op onderstaande website:
http://www.gemeinde-raesfeld.de

Jeugdburcht Gemen
De negenhonderdjarige burcht was sinds 1946 in het bijzonder voor de jeugd bedoeld. Tegenwoordig is het een ontmoetingsplek voor jonge mensen om samen te komen, informatie te vergaren en om tot bezinning te komen.

Meer informatie over deze ontmoetingsplek vindt u op onderstaande website:
www.jugendburg-gemen.de

Vrijetijdspark Pröbsting
In het stadsdeel Hoxfeld ontstond in de afgelopen jaren een vrijetijds- en ontspanningspark. Het park beslaat een groot bos, water en weilanden; kortom, genoeg plek en mogelijkheden om tot rust en ontspanning te komen. Er zijn vele fietspaden en wandelpaden aangelegd en er bevinden zich een minigolfplaats en een kinderspeeltuin. De grote Stauzee met aanlegsteiger en de aangrenzende Badezee nodigen u uit om te gaan zwemmen, zeilen, surfen, vissen, varen enzovoorts. Meer informatie over dit park vindt u op onderstaande website.
www.freizeitpark-proebsting.de

up van de kaartVreden en omgeving

Vredense brouwhuis
Sinds vijf jaar heeft Vreden een eigen brouwhuis. Hier worden heerlijke bieren gebrouwen waarvan u in het restaurant in combinatie met heerlijke gerechten kunt genieten.

Meer informatie over dit brouwhuis vindt u op onderstaande website.
www.vredener-brauhaus.de


Natuurpark Zwilbroek
In dit natuurpark kunt heerlijk wandelen en fietsen en daarbij levende kolonie flamingo’s en vele andere vogelsoorten in het wild bewonderen. Meer informatie over het Zwilbroek vindt u op onderstaande website.
www.zwillbrock.de

Hamaland Museum
Het Hamaland Museum Vreden is het grootste cultuurmuseum van West Münsterland. De verzameling bestaat uit meer dan 10.000 objecten. De zwaartepunten van dit museum liggen op natuur en landschap, kunst en ambacht, huis en wonen, profane textilia, kerkschatten uit Vredense kerken en nog veel meer. Meer informatie over dit wonderbaarlijke museum vindt u op de onderstaande website.
www.hamaland-museum.de

up van de kaart